Aniversari del general Batet

Demà farà setanta-cinc anys de l’afusellament de Domènec Batet. Tarragoní de naixement, va ser un general “digne i cavalleresc” en paraules de l’historiador Ian Gibson. És conegut sobretot per haver estat, a les dures i a les madures, lleial a la República espanyola, tant el Sis d’Octubre (contra l’actuació de Companys, però minimitzant els danys) com el Divuit de Juliol (no afegint-se a la sublevació quan era capità general de Burgos). Aquest compliment del deure en cada moment no va impedir que el seu adversari, el general Franco, a qui havia criticat en tant que militar africanista, el fes afusellar sense contemplacions i contra el criteri d’altres generals tant sanguinaris com Franco. Setanta-cinc anys després, els seguidors d’aquest demanen “respecte” pel seu ídol i la retirada d’una ingènua obra d’art. Ai, senyor.

2 pensaments a “Aniversari del general Batet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *