L'Esplai Català

educació en el lleure

28 de febrer de 2005
Sense categoria
0 comentaris

Benvinguts a l’Esplai Català

Aquest bloc pretén ser un reflex d’una de les realitats educatives més sorprenents de casa nostra: el fenomen de la educació en el lleure.
Tothom ha sentit a parlar dels esplais, aquestes petites o grans associacions promogudes en gran part per joves, que es dediquen a formar els nostres infants d’una manera amena i no formal, educant en valors i en actituds, organitzant colònies i campaments, i dedicant hores i hores de manera voluntària a fer de la seva associació una eina pedagògica eficaç i seriosa.

Sòc monitor d’un centre d’esplai, tinc 21 anys i m’he decidit a dedicar el meu bloc a la educació en el lleure i el mòn de l’esplai, perque crec que tot i la gran feina que fan aquests col·lectius mai no tenen gaire presència en els mitjans i no sòn gens reconeguts per lá societat.

Diàriament, centenars de joves i no tan joves, fan projectes educatius, reunions i activitats de manera totalment voluntària, per tirar endavant els seus esplais i lluitar per una educació no formal per als infants del seu entorn, treballant en valors, amb alegria i amb dedicació.

Dedicació si, és una paraula que qualsevol persona que forma part d’un equip de monitors d’un esplai et diría que defineix la seva tasca. Una dedicació totalment voluntaria, no remunerada, promoguda per la capacitat empàtica dels monitors i per la creença que un bon educador és aquell que ho fa per gust, sense cobrar res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!