El bloc de JQV

Música en català… i més

Sóc jo…

Joaquim Vilarnau i Dalmau (Manresa, 1966).

Ha estudiat periodisme a la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat de guionista a TV3 i ha estat col·laborador des de 1994 de la revista Enderrock, de la qual en va ser director entre 1997 i 2002. També ha escrit sobre música en català a El Punt, Cavall Fort, El Temps, Rockcol·lecció, Sons, Folc i Enderrock. Ha col·laborat amb la secció de cultura del diari Avui, al suplement Rock & Clàssic i a altres suplements especials del mateix diari. Ha estat col·laborador del programa Catacrac de Catalunya Ràdio i un dels directors i presentadors de 10 revolucions per minut a Catalunya Cultura. En aquesta emissora també va ser guionista del programa Vols ballar? que va presentar Núria Feliu.

És autor dels llibres Carles Sabater. Boig per tu (Mina/Enderrock, 2005), Trencant el silenci. Els recitals de la Transició (Mina, 2006) i 50 anys de Cançó. Els Setze Jutges, Raimon i els seus contemporanis (Cossetània /Enderrock, 2009). És autor dels textos dels 19 llibres-CD que van formar el col·leccionable La Nova Cançó (Ara Llibres/Picap) que es van distribuir amb el diari Avui. A més n’és el director de 13 dels volums. Igualment ha dirigit el col·leccionable El rock català (Ara Llibres/Picap) (12 llibres-CD) i és l’autor de 5 dels volums.

També és coautor de Brams. Políticament incorrecte (Mina/Enderrock, 2005) i ha coescrit els textos del llibres-CD Terra i cultura. Premi Miquel Martí i Pol (Cossetània/Enderrock, 2010, 2011 i 2012). Podem trobar escrits seus a Lluís Llach. Alè de revolta (La Màscara, 1998); Els 100 millors discos de la música en català (Mina/Enderrock, 2006) i Lluís Llach. Sempre més lluny (Txalaparta, 2006).

Ha estat el coordinador del disc Si véns amb mi. Homenatge a Lluís Llach (Picap, 2006) i l’ideòleg i coordinador del disc Història de Catalunya amb cançons 2.0 (Picap, 2009).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.