Alabama

John Coltrane no va explicar ni tan sols als membres del seu quartet (Elvin Jones, McCoy Tyner i Jimmy Garrison) de què anava la peça apassionada, trista i plena de força, que aquell 18 de novembre es disposaven a enregistrar al famós estudi de gravació de Rudy Van Gelder, a New Jersey (la cinquena presa d’aquest tema va publicar-se a l’àlbum “Live at Birdland“, publicat pel segell Impulse l’any 1964). Coltrane no els ho havia explicat, però s’havia inspirat en el contingut —però també en el so— del discurs que Martin Luther King Jr. va dirigir a la multitud d’assistents del funeral que es va fer per a les noies mortes, víctimes d’un atemptat del Ku Klux Klan, dos mesos abans de l’enregistrament, el diumenge 15 de setembre del 63, a una església baptista a Birmingham, Alabama.

“Alabama”. Així es diu aquesta peça de Coltrane.

Aquesta n’és una versió enregistrada a televisió el desembre del 64.

 

Afegeix un comentari