Una altra vida és possible. Un altre estat del benestar

Fa una setmana Manuel Castells, sociòleg de la Universitat de Berkeley i de la Universitat Oberta de Catalunya, va publicar un article a La Vanguardia titulat “Otra vida és posible”. En ell explicava un treball que es fa a la UOC sobre les possibilitats d’una economia alternativa, lluny del capitalisme. El treball es concentra en un vídeo penjat a Internet (www.homenatgeacatalunyaii.org) i en una enquesta que ha realitzat el grup: “Investiguem noves cultures econòmiques, noves formes de viure i d’entendre l’economia”.
Sempre que trobo un article de Manuel Castells el llegeixo per la importància dels seus raonaments i la profunditat dels seus arguments. Però aquest article em va semblar especialment punyent per les dades que hi posava. Explica que la crisi actual és menys greu perquè a la societat hi ha una xarxa de seguretat basada en la família i perquè una part de la gent no segueix pràctiques econòmiques del mercat capitalista, dient que hi ha altres formes de mercat. Explica que hi ha milers de persones que s’organitzen sota principis de convivència que no accepten el model de matar-se a treballar en coses que no els interessa només pel fet de tenir diners per gastar-los sense sentit. Que per anar traient tot el dia la llengua fora de la boca, sobrevivint enlloc de viure, no val la pena…

Afegeix un comentari