Economia de guerra

…La meva percepció és que els empresaris hem de superar la situació sols, saltant les maneres de fer convencionals. No podem comptar amb l’Administració per gairebé res, no podem cercar finançament en el sistema bancari, no podem convèncer els grans sindicats que cal moderació salarial, les vendes no aixequen el vol i cobrar esdevé cada vegada més una proesa. Davant d’aquest panorama no és fàcil sobreviure. Aquesta setmana he vist la cara de sorpresa d’un banquer quan li hem explicat que ens havíem finançat gràcies a un particular que ha confiat en nosaltres, lluny de comissions d’estudis i altres entelèquies bancàries. Em sembla el millor camí, by-passar els bancs. En el principi de l’economia era normal que un particular (notari, metge) fes un endós d’una lletra, obtenint una rendibilitat econòmica sense intermediaris. Fa anys que els bancs han acaparat tots els instruments financers, però ara cal posar imaginació i reprendre maneres de fer que es feien en l’origen de l’economia…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *