110 i altres mesures energètiques

Les mesures d’estalvi energètic aprovades pel govern espanyol aixequen molta polseguera. A mi, en canvi, em semblen correctes. Els que seguim de prop el món de l’energia sabem que tot això havia d’arribar algun dia, que era inevitable. Espanya és energèticament depenent de l’exterior, comprant a fora el 48,8% de l’energia primària en forma de petroli i el 23,8% en forma de gas. Si el conjunt de l’Estat ha tingut en els darrers 3 anys una pèrdua important de riquesa, passant d’un índex 100 a l’any 2003 a un altre de 129 a l’any 2007, per caure a 110 a l’any 2010, l’augment de preus de matèries primeres portarà aquest índex de riquesa a 92 l’any 2020. Ens estem empobrint de forma alarmant i és bàsic prendre mesures per frenar el procés.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *