L´abraçada del xinès

…Xina és la culpable de la crisi mundial. La seva actitud durant els darrers deu anys ha estat la d’acaparadora de la producció industrial i de les matèries primeres mundials. Xina actua en el món econòmic capitalista amb els recursos d’un estat central autoritari dit comunista. L’estat és l’empresa. Així ha pogut fer una cosa que ningú havia fet abans: els guanys obtinguts per les seves diferències salarials, enlloc de ser distribuïts entre la població millorant la riquesa de la gent, han estat acumulats per poder realitzar el control de mercats de productes i de matèries primeres. Així ha estat possible acumular una quantitat increïble de reserves i ha estat possible enfonsar tants mercats com han tocat, començant pel tèxtil. Així poden dominar els preus de les matèries primeres, impossibilitant que cap empresa al món els pugui fer ombra.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *