París en TGV

…La massificació que veiem al tren fa pensar que l’alta velocitat a França està ben assentada, que la gent se l’ha fet seva. Recordo que quan vivia a Grenoble venia cada setmana a Girona en tren, amb el Talgo. El Talgo sortia de Ginebra i passava per Grenoble. Quan el tren passava per les estacions es podia escoltar l’exclamació de la gent davant la meravella tècnica que contemplaven. L’any que vaig marxar, el 1981, la SNCF va presentar el TGV amb el trajecte estrella entre Lió i París, 430 km, que el tren feia en 2 hores. Tota una revolució! L’avió entre ambdues ciutats va gairebé desaparèixer fins que no va retrobar un altre paper de Hub en connexió amb París. De fet, avui la línia de TGV entre Lió i París deté el 90% del transport entre ambdues metròpolis…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *