Joan Simó

Independentista i membre de l'ANC

16 de setembre de 2014
1 comentari

La importància de la creació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Aquesta és la meva primera reflexió que inaugura el meu bloc a Vila Web, espero que pugui ser interessant per els que vulguin llegir-la.

Desprès dels esdeveniments que han succeït ens els darrers dies, sobretot la V de l’11S2014 he arribat a la conclusió de la necessitat de posar sobre ‘paper digital’ una reflexió que fa temps que em roda pel cap, i és la de remarcar la importància que ha estat pel país la creació de l’ANC.

Ara fa justament pocs dies, s’ha fet un homenatge a les persones que van fer possible l’onada de consultes populars que es va iniciar a Arenys de Munt, el 13 de Setembre del 2009, i que va finalitzar a Barcelona el 10 d’Abril del 2011. Homenatge al que jo m’hi sumo TOTALMENT.

Però això, no vol dir que es pugui afirmar que on estem ara només és gràcies a aquell fet.

Jo vaig formar part de la organització de la consulta al meu poble, i va ser una experiència INOBLIDABLE, vam aprendre moltes coses i vam tenir molt de suport de la Coordinadora de les consultes, i sobretot del sistema informàtic que ens va permetre realitzar-la, moltes gràcies als que ho vareu fer possible.

Com es pot entendre, veient el temps que va passar entre la primera consulta a Arenys, i la última a Barcelona, més d’un any i mig, el grup que la vam fer ens vam trobar amb un dilema una vegada realitzada, Que fem ara ? 

Pel que he detectat amb el pas del temps, gairebé a tots els municipis els passava el mateix, i les solucions van ser diverses, però majoritàriament es van dissoldre desprès de la consulta.

I és aquí on te la importància l’aparició de l’ANC, va ser el lloc on tota aquesta gent que s’havia organitzat per realitzar les consultes va trobar una entitat que li permetia seguir treballant per aconseguir la independència del país, amb una organització modèlica, transversal i amb un full de ruta definit.

Sense la gent que aquest any i mig va dedicar molts esforços a la definició i la creació de l’ANC, ara no seriem on som.

Per això vull dedicar la meva primera reflexió en aquest bloc de VilaWeb a les 40 persones que van formar part del nucli impulsor de l’ANC i sobretot al Pere Pugès i al Miquel Strubell.

Moltes gràcies, aquest país no us ho podrà agrair mai el que heu fet.

Si voleu més informació us recomano veure el següent programa:
Programa 30 minuts TV3 sobre l’origen de l’ANC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!