Joan Sanchis

Economia, Política i Societat

23 de juliol de 2012
Sense categoria
1 comentari

Per què hem fet fallida?

Aquest és el títol de l’article que publicava hui a la revista “Economia21” que elaborem un grup d’estudiants de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

L’objectiu de l’article era transmetre que el principal problema que ha sofert la Generalitat Valenciana, a banda de la mala gestió i el malbaratament, ha sigut un espoli sistemàtic dels nostres propis recursos i un sistema de finançament deficient.

Les dades són ben aclaridores. Els grans esdeveniments i la despesa improductiva són xifres molt menors comparades amb les dades de finançament o de dèficit fiscal.

Crec que l’article ha obert un debat molt interessant i ha traslladat la perspectiva del que crec és, almenys quantitativament, el problema més important que ha patit el País Valencià en aquests últims anys.

L’article ha rebut ja vora més de 400 visites i la veritat és que estic satisfet de la difusió i acceptació que ha tingut.

Us el deixe per si voleu fer-li una ullada: “Per què hem fet fallida?” – Economia21 

  1. Hem fet fallida perquè l’Estat Espanyol, la seua estructura: Exèrcit, Afers Exteriors, burocràcia, etc. no és possible sense el dèficit fiscal dels Països Catalans.
    Quan Moraira va demanar la independència de Teulada, el jutge la va desestimar argumentant que sense Moraira l’Ajuntament de Teulada era inviable. (Lògicament no era aixina: era inviable per l’estructura que tenia en eixos moments, perquè Xaló, Gata, Llíber, Alcanalí, Benigembla… són viables)
    L’Estat Espanyol actual és inviable sense el nostre expoli. I això és tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!