Creix a les mans l'embruix dels astres...

Joan Graell i Piqué

Publicat el 7 de gener de 2014

2014: any Vinyoli

Aquest 2014 se celebra el centenari del naixement de Joan Vinyoli. Com tots sabeu, és el meu poeta preferit, el més estimat. El llibre Poesia completa, publicat a la col·lecció “La butxaca” d’Edicions 62, és la meva bíblia poètica, una font constant d’inspiració. Als qui encara no l’heu llegit mai, us el recomano encaridament. Vinyoli, en els seus poemes, ha tocat tots els temes que ens afecten, que vivim i palpem cada dia al llarg del país. Els seus versos penetren l’ànima de qui els llegeix.

Per encetar l’any Vinyoli, Jordi Llavina, que n’és el comissari, ens proposa la lectura del poema El bany, del llibre “El griu”. Jordi Llavina és un poeta de primer nivell i un comunicador excepcional. Descriu El bany com un poema bellíssim, d’una extrema qualitat visual. Un dels millors poemes eròtics que mai s’han escrit. Jo subscric aquestes paraules, de la primera lletra fins al darrer punt. Aquest article de Jordi Llavina, publicat a Núvol, el diari digital de cultura, no té desperdici: a banda que ens ajuda a comprendre i interpretar millor els versos de Vinyoli, les seves reflexions, sobretot per als qui hem nascut abans o durant la dècada dels vuitanta del segle passat, són per sucar-hi pa, mullar la llengua en vi i deixar créixer el goig sensorial de la paraula.

http://www.nuvol.com/opinio/el-bany-de-joan-vinyoli/




Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Graell i Piqué | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent