Qui ha de dir amb qui pactarà???.

Per una vegada no comparteixo, del tot almenys, el post de Saül Gordillo, “ERC hauria de proclamar que respectarà el guanyador”. En primer lloc, Catalunya no té un sistema presidencialista sinó parlamentari i, per tant, el President de la Generalitat es escollit per la majoria del Parlament de Catalunya a partir dels pactes, tots ells legítims, que estableixin els partits escollits al Parlament, a partir dels seus programes i dels seus objectius polítics.

En segon lloc, totes les enquestes ens fan suposar que ERC continuarà essent la tercera força del Parlament de Catalunya. Per tant, crec que abans de fer definir a ERC sobre amb qui pactarà a priori, abans de la celebració de les eleccions, sería més lògic que primer es defineixin de forma clara els partits que, segons tots els indicis, quedaran primer i segon classificats: CiU i PSC respectivament.

Es a dir, CiU hauria de dir de forma clara vàries coses: primer, pactarà o no pactarà amb el PP si es dona la possibilitat que puguin fer a Mas president??; segon, pactarà o no pactarà amb el PSC??, una posibilitat que Hèctor López Bofill veu molt factible; tercer, pactarà o no pactarà amb ERC en cas que hi hagués aquesta possibilitat??, tenint en compte el que ha anat dient, per exemple, el Sr. Duran i Lleida.

I el mateix podem dir del PSC: pactarà o no pactarà amb CiU, fins i tot fent a Mas president??, com apunta, per exemple, Pere Martí tot i que Jordi Juan no ho veu tant clar; pactarà o no pactarà amb ERC??, tenint en compte els articles esmentats o les declaracions fetes per diferents consellers del govern bipartit actual.

Crec que és de justícia que, abans de demanar a ERC que es defineixi respecte a amb qui pactarà a partir del 2 de novembre, tant CiU com el PSC deixin clar, de forma inequívoca, amb qui pensen pactar cadascun d’ells.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *