Com deixar de rebre trucades comercials

L’estat espanyol disposa d’una llei orgànica de protecció de dades que permet als ciutadans decidir com es gestiona la informació sobre ells que tenen les empreses, associacions, etc. Dit d’una altra manera, és perfectament possible evitar les trucades anunciant ofertes increïbles a hores intempestives, el motiu principal que porta la gent a buscar aquest tipus d’informació. No cal ni insultar el/la treballador/a que ens fa l’oferta, ni penjar el telèfon, ni ignorar la trucada, ni cap altra estratègia. Simplement cal registar-se aquí:

Un cop registrats a la Llista Robinson (ho haureu de fer en castellà) podreu decidir a través de quines vies les empreses no poden contactar amb vosaltres. Hi ha quatre opcions: correu postal, correu electrònic, trucada de veu (fix i mòbil) i missatgeria (SMS i MMS). Fet això, deixareu de rebre ofertes de telefonia, crèdits ràpids, assegurances o de qualsevol altra mena. És un dret ciutadà que les companyies han de respectar segons la llei 32/2003, de 3 de novembre, i els reglaments que la desenvolupen.

El registre és molt ràpid; n’hi ha prou amb cinc minuts per donar-se d’alta i seleccionar quin tipus de comunicacions es volen deixar de rebre. Si us hi decidiu, formareu part d’una llista d’exclusió publicitària per totes les empreses. Al web anteriorment enllaçat hi trobareu la resta de respostes a les preguntes que pogueu tenir.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.