La llei hipotecària i la dació en pagament

A diferència del que passa amb la legislació d’altres països, l’article 105 de la llei hipotecària espanyola preveu que la responsabilitat personal del deutor sigui il·limitada. És per aquest motiu que actualment al nostre país hi ha tanta gent que no en té prou d’entregar el pis per finiquitar el deute amb el banc. Una situació que s’arrossega de fa molts anys, però que l’actual crisi ha destapat, perquè ha enganxat molts hipotecats.

A ells, mai se’ls va oferir la possibilitat d’acollir-se a un altre article de la llei vigent, el 140, que dicta que també podrà vàlidament pactar-se en l’escriptura de constitució d’una hipoteca voluntària que l’obligació garantida es faci només efectiva sobre els béns hipotecats.

O sigui, que legalment a Espanya ja es poden fer hipoteques que quedin saldades només amb l’entrega de les claus. Ja existeix, doncs, la dació en pagament. Els bancs, però, rarament ofereixen aquesta opció, de la qual, de moment, només gaudeixen, i quan ho demanen, els grans patrimonis.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.