ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Les mesures restrictives de confinament tenen menys efecte de l’esperat.

En l’últim apunt, havíem suposat que els tancaments perimetrals del 30 d’octubre produirien un important decrement dels contactes, que abaixàvem de 2,05 a 1,80, i una baixada de la taxa d’infecció als valors del setembre, 7%. No ha estat així i, per fer correspondre les defuncions oficials amb les del model, hem hagut de situar la taxa d’infeccions a 7,5% i els contactes a 1,95.

És a dir, sembla que les mesures restrictives de confinament tenen menys efecte de l’esperat. És probable que la ciutadania no les consideri prou justificades i, alguns d’ells, simplement els donen la volta. El govern ha perdut legitimitat.

Aquest és un argument més, a banda del social i econòmic, per anar relaxant els confinaments i anar substituint-los per tests ràpids i massius.

Si això no es fa, tot i suposant que l’obertura de les activitats d’oci no produirà cap increment, ja que el tancament no va anar seguit d’un decrement, sinó d’un increment (en pura lògica, doncs, podríem suposar, fins i tot, un decrement en els contagis per aquesta obertura). Si això no es fa, dèiem, i seguim amb els paràmetres actuals, arribarem al 21 de desembre amb una situació semblant a la del 13 d’octubre proppassat, amb 20 morts diaris i 152 en 7 dies. És a dir, sense poder afluixar en les restriccions i amb un alt perill que la pandèmia es torni a enfilar.
El quadre pel 21 de desembre

Les gràfiques pel 21 de desembre:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent