ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

CoronaVirus: Cal fer els tests ràpids a tota la població.

Hem tret del bloc de Michael Roberts: https://wordpress.com/read/feeds/313842


Teniu el model-progama que estem fent servir aquí:

La lògica del virus.

.
La predicció que ens dóna el programa per la marxa de la segona onada, tal com s’està tractant, és un allargament en el temps o com dèiem en l’anterior apunt, amb tot i les mesures preses, «L’onada s’esllangueix a poc a poc». I això, tal com veieu en el quadre superior, col·loca Spain i amb ella Catalunya entre els països amb més morts i amb més caiguda del PIB.
Hi ha dues maneres de sortir del forat: confinament total o provés ràpides i regulars a TOTA LA POBLACIÓ. És el cas de la Xina o Vietnam que ja es troben en creixement econòmic. La Xina sembla que fins i tot en vida normal.
No puc entendre perquè no s’ha procedit als tests ràpids i regulars al conjunt de la població. El cost i la logística són perfectament assequibles i l’experiència d’aquests anteriors països ens en mostra l’encert.
En l’últim apunt, havíem predit 114 defuncions en set dies pel dia 17 d’octubre, per anar creixent fins un un màxim de 133 defuncions setmanals per després anar baixant. En realitat el dia 17 d’octubre ja parlàvem de 133 morts i el màxim es troba disparat.
Quins canvis en els paràmetres ho explicarien?. Doncs, a finals de setembre cal incrementar la taxa d’infeccions, passant del 7% al 8%. És a dir, s’han relaxat les precaucions en els contactes. Suposarem, també que com a resultes del tancament de bars i restaurants, el dia 16 d’octubre, la taxa d’infeccions es torna a situar al 7% i que el dia 25, amb el toc de queda, els contactes infecciosos (TCE) baixen a 1,85 per malalt (molt optimistes!), com a mitjans de juliol.
El quadre dels paràmetres per a la segona onada:

DATA 25 juny 19 juliol 1 agost 15 agost 1 stmbre 14 stmbr 29 stmbr 16 octbr 25 octbr
TCE 3,22 1,85 2,10 2,20 2,05 2,35 2,35 2,30 1,85
txINF 7% 7% 7% 7% 7% 7% 8% 7% 7%

La situació per avui 26 d’octubre:

I cap al 6 de novembre arribaríem a un màxim de 213 defuncions setmanals, 31.3 defuncions diàries. Si allarguem la previsió, tot i mantenint el toc de queda i la restricció de bars i restaurants, el 31 de desembre encara ens trobaríem amb 32 morts setmanals, 4.2 defuncions diàries. Totalment angoixant, alguna cosa pot explotar.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent