ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

25 de febrer de 2021
0 comentaris

CoronaVirus: baixada.

Respecte a la pandèmia, les eleccions del 14F no han tingut cap efecte apreciable. Això ens indicaria que, en l’actual fase de la pandèmia, si es prenen les mesures adequades, es poden celebrar esdeveniments massius.

Recordem que, en el model, hem suposat l’actuació de les noves variants. Concretament, a partir de l’11 de gener, hem suposat, partint del 7%, un increment diari del 0,65% de la taxa d’infeccions fins arribar al 10,5%.

També, a partir del 29 de gener, hem hagut de disminuir la taxa de letalitat, partint del 0,47%, amb un decrement diari del 3%, fins arribar al 0,23%. La causa pot ser la campanya de vaccinacions sobre la gent més vulnerable.

Segons el model, tot i les noves variants, no hi haurà quarta onada. La causa és la quantitat de gent que ja ha passat la malaltia, més les vaccinacions. El descens, però, no serà ràpid, sinó lent i sostingut. Segurament, recuperarem l’estiu.

La variable que ens serveix per mesurar aquesta immunitat col·lectiva és la que podem anomenar densitat de la malaltia (DM): malalts x susceptibles / poblacio_total. Aquesta variable se situava la tercera setmana de gener en 123.227, actualment se situa a 81.386

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!