ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

CoronaVirus: aproximació al País Valencià.

Les dades d’ingressats i defuncions que van apareixent al Principat van quadrant amb les previsions fetes en l’apunt del dia 11 de gener:


Pel Principat caldrà vigilar de prop la ratio IngressatsModel/IngressatsOficial, ja que si baixés per sota de 0,9, ens podria fer sospitar de la presència de la nova variant també al Principat.
No passa el mateix amb les previsions fetes pel País Valencià el dia 16 de gener. Aquella primera aproximació no quadra amb les dades que van apareixent a partir del mateix dia 16. Prevèiem que els ingressats començarien a baixar, però no es compleix, sinó que continuen pujant: 3.989 ingressats avui dia 19 de gener. Hem de suposar que després de Reis baixen els contactes i això ha de comportar menys infectats i després menys ingressats; però els ingressats continuen pujant. I tampoc s’inicia una immunitat de ramat.
Finalment, hem apujat la població a afectar fins al 90%, hem abaixat la taxa de contactes, hem apujat lleugerament la taxa de letalitat, hem apujat la relació d’ingressos respecte als infectats i, sobretot, hem suposat una variant més infecciosa al País Valencià. Aquesta variant començaria a actuar de valent a partir del dia 22 de desembre (tic 190) amb un d’increment diari de la taxa d’infecció de l’1% fins arribar a estabilitzar-la en el 10%. Fet tot això, les previsions del model s’acosten a les dades oficials i els ingressats continuen pujant, malgrat els descens dels contactes de després de Reis (de 1.81 a 1.49), empesos per l’increment de la taxa d’infecció i la important bossa de població susceptible.
Si això és així (caldrà seguir-ho de ben a prop per fer els ajustaments necessaris), l’escenari pels propers dies pot ser gravíssim (tot i procurar, avui per avui, quedar-me una mica per sota de ingressats i defuncions). Pel dia 31 de gener, 4.934 ingressats als hospitals i 122 defuncions diàries:


I els gràfics:Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent