ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

18 de març de 2021
0 comentaris

Cal augmentar el ritme de les vaccinacions

Hem pronosticat que la pandèmia, si no passa alguna cosa desproporcionada, va de baixada lentament. I si s’acceleren les vaccinacions, a principis de juliol la situació permetrà unes vacances controlades.

Teniu el programa que modela la pandèmia aquí: prgCoronaVirus. El 18 de març correspon al tic 276

Al voltant del 8 de març hem tingut un primer ensurt. Podeu comprovar-ho en la taula. Els nous casos fan un salt de 8.000 a 11.000 diaris, tres dies després els ingressats hospitalaris tornen a incrementar-se, i al voltant del 20 de març esperem un increment de les defuncions que passarien de 15 a 22 diàries


Ara bé, el 12 de març els nous casos tornen a baixar a 8.099 diaris.
Ja vam explicar que en aquests moments al Principat al voltant de 2.000.000 de persones ja han passat la malaltia i 650.000 han estat vaccinades. Això fa que la densitat de la malaltia, entesa com el producte dels malalts x la població susceptible / població total, s’hagi reduït considerablement. Aquesta densitat dificulta a la pandèmia de rebrotar. Concretament, si els Contactes efectius / densitat de la malaltia no supera els 2.4, no hi ha rebrot.
Aquest 8 de març, aquesta taxa es va situar a 2.5, tanmateix l’11 de març ja tornava a ser la dels últims temps, 1.5.
La qüestió és ara quin increment d’aquesta taxa de contactes es produirà com a conseqüència del desconfinament comarcal i quin serà el ritme de vaccinacions. Quant més alt sigui el nombre de persones vaccinades, més ràpidament disminueix la densitat de la malaltia i més alta podrà ser la taxa de contactes, sense que es produeixi rebrot.
Al ritme actual, el pronòstic pel 31 de març és:

Compararem aquest pronòstic amb les dades reals, per establir l’increment de la taxa de contactes que ha comportat el desconfinament comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!