ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Aplecs del Sí i aplecs del No

Com ahir, fem l’encreuament del posicionament social i el posicionament identitari, prèviament reduïts cadascun d’ells a 5 valors:
CT, català(9,10); CM, català mesurat(8,7,6); EM(5), espanyol confús; ES, espanyol(4,3,2,1,0); NS, no ho sap.
ER,esquerra(0,1); ED, esquerra discreta(2,3,4); CN, dreta temperada(5); DT, dreta(6,7,8,9,10); NS, no ho sap.

Hem agrupat els tres baròmetres del 2016 en un de sol (2016.T) i també pel 2017.T.

Anem a presentar, en percentatge sobre el total de la mostra-població, els aplecs que més població aporten al Sí a la independència i els aplecs que més població aporten al No a la independència:


Qui fa l’aportació més important són els que es defineixen «només catalans d’esquerra discreta», seguit dels «catalans mesurats d’esquerra discreta»
Anem pels del NO:


L’aportació més gran prové dels que hem anomenat «espanyols confusos de dreta moderada» seguit dels «espanyols confusos d’esquerra discreta»
Clarament tornem a veure que els que se senten catalans volen la independència i els que se senten espanyols no la volen. A més el catalanisme es situa majoritàriament a l’esquerra i l’espanyolisme majoritàriament a la dreta. L’espanyolisme és el problema en el sentit que, ara per ara, és una minoria la gent que se sent culturalment espanyola, però nacionalment catalana.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent