ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

7 de febrer de 2021
0 comentaris

Al Principat no hem arribat al pic, però sí al País Valencià.

Pel País Valencià es compleixen, amb força aproximació, les previsions que vam fer seguint el programa. Hi ha, però, una modificació important, hem hagut de rebaixar la taxa de letalitat un 1% diari. A banda de les vaccinacions, sembla que les noves variants són més infeccioses, però també menys letals, sigui per elles mateixes o perquè infecten gent més jove. A continuació presentem la taula de seguiment pel País Valencià:

¿Suportaria el País Valencià un relaxament de les restriccions que impliqués un increment dels contactes?. Augmentant un 50% els contactes, hi ha un repunt, però la corba torna a caure. El perquè, segons el programa, és clar: més d’un milió i mig de persones han passat la malaltia al País Valencià i els vaccinats ja són prop de 200.000.

Si suposem que les noves variants estan actuant també aquí al Principat (i és el més probable), les noves dades d’aquests dies d’ingressats i defuncions ens indiquen que la progressió de les noves variants és més lenta del que proposàvem, més lenta que al País Valencià; però no que no estiguin actuant. De moment les restriccions han rellentit momentàniament els contagis; però lentament tornaran a augmentar. El 14 de febrer estarem en situació d’augment.
Continuem suposant que des del 11 de gener les noves variants actuen ja significativament al Principat; ara bé, la «txDesTxInfeccio», que havíem situat en el 1% diari(=PV) sobre la taxa d’infecció, l’hem situada en el 0,65%. També, producte de les vaccinacions i de l’experiència del PV, hem introduït una taxa de descompte de la letalitat a partir del tic 210 (11 de gener).
Caldrà veure els efectes del relaxament de restriccions d’aquest dilluns. Recordeu els efectes emergents, allò que no es veu a simple vista.
Diagrama pel 14 de febrer:


Fixeu-vos com, segons el model, després d’una lleugera baixada de malalts i ingressats, aquests tornen a pujar. Les defuncions aguantaran uns dies més a la baixa.
La taula de seguiment:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!