Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

5 de gener de 2007
5 comentaris

Mori Mas visca Carod / Mori Carod visca Mas

La dicotomia Dreta-Esquerra envers Catalanistes-Espanyolistes

La dicotomia que s’està creant a casa nostre entre Dreta-Esquerra envers la dicotomia que abans havia entre Catalanistes-Espanyolistes es un mal negoci per la lluita per la nostre sobirania.

    • Desvia el debat donant molta més importància a la gestió que en lluitar pel nostre sobiranisme. Conseqüència: Recula els esforços per defensar el Catalanisme i la creació d’un estat propi passa a segon terme. Exemples: Els símbols catalanistes o de lluita per la sobirania son relegats en nom de l’estabilitat del govern

    • Dona peu a que opcions espanyolistes en nom de l’eficàcia a participar en el govern de les nostres institucions. Conseqüència: Els espanyolistes que si que ho tenen clar i fan tot el possible per l’espanyolització de les institucions. Exemples: Espanyolització de TV3 i CatRadio.

    • Confrontació entre catalanistes retro-alimentant el autoodi entre catalans: Conseqüència: Divisió entre germans que pot provocar que la prioritat envers el sobiranisme passi a segon terme quan es te l’oportunitat de fer mal al altre germà. Exemples: El odi i rancor entre CiU i ERC.

    • Imatge de divisió del Catalanisme envers a Espanya. Conseqüència: Provocar un augment dels atacs envers la nostra nació aprofitant la debilitat mostrada. Exemples: La tercera llengua del Castellà i la proposta de retardar el desplegament del finançament que diu l’Estatut

    • Imatge de divisió del Catalanisme envers a la nova i vella immigració. Conseqüències: Perduda del interès de integrar-se al catalanisme però augment de interès per integrar-se al espanyolisme, ja que aquest darrer si que es mostre fort i cohesionat.Exemples: Només cal anar pel metro per Barcelona per veure el poc interès per parlar Català.

Si aquesta divisió continua o s’accentua es pot donar el cas de que Catalunya en un futur no gaire lluny (10 a 15 anys) es torni com al País Valencià o en les Illes, a on es vota per nomes interès econòmic i de relacions de poder envers Madrid. El tema nacional no importa, mes aviat fa nosa.

Per que això no passi s’ha de demanar que els partits catalanistes sobiranistes deixin de atacar-se quan es parla de temes sobiranistes i de defensa de la nostre identitat.

Deixar la política catalana només que girin en el nus de Esquerra-Dreta pot arribar donar situacions gens bones per Catalunya , situacions que ja tenim experiències històriques, per exemple quan en la proclamació de la  república el 1931 la gent deia mori Cambó , visca Macià. Ja sabem com va acabar: en Cambó donant diners al Franco perquè guanyes la guerra i en Company assassinat . Estic segur que ni Cambó ni cap catalanista de la dreta catalana li va agradar el que va passar després amb la dictadura d’en Franco.

Espero que mai arribem a sentir a Catalunya: Mori Mas visca Carod o Mori Carod visca Mas!

  1. Tens raó.Un poble com el nostre no es pot permetre divisions, ens hi va la pròpia supervivència i el futur. Cada dia tinc més clar que ens hem deixat ficar la guineu al cau, però rectificar és de savis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!