ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Amb el tancament de les activitats d’oci es van disparar els contagis.

Ja sabem que la dada més fiable per seguir l’evolució de la pandèmia són les defuncions. A partir del 16 d’octubre, data en què entren en vigor les mesures de restricció de les activitats d’oci, s’incrementen els contagis i vam haver d’apujar la taxa d’infeccions fins al 9% (el setembre era del 7%). No vam apujar els contactes perquè vam suposar que les restriccions almenys els mantenien al mateix nivell; no quedava, doncs, sinó suposar que les mesures havien generat contactes amb molt més risc de contagi.

Tanmateix, aquests dies ens arriben les defuncions adjudicables a les infeccions d’aquells dies, entre el 16 i el 25 d’octubre. Aquestes defuncions actuals ens obliguen a situar la taxa d’infeccions per aquells dies, no al 9%, sinó al 10%. Amb això quadren les defuncions oficials amb les del model.

Aquesta és la taula:


Per la banda dels contagis hem superat el pic; però no pel que fa a les defuncions oficials. Últimes dades oficials: 70 morts el 3 d’octubre, 415 morts en 7 dies, dades més elevades que les del 2 d’octubre. Segons el model, aquestes defuncions encara aniran augmentant fins el dia 5 d’octubre, i, efectivament, segons el model, avui dia 7 ens trobem de baixada tant en contagis com en defuncions. La baixada (esperada) de defuncions a partir del 5 d’octubre ens permetrà avaluar amb seguretat l’eficàcia de la queda. A partir del 10 d’octubre podrem avaluar, igualment, els tancaments perimetrals a partir de les defuncions. Nosaltres, després d’aquests tancaments, hem situat la txInfeccions a 7% i la taxa de contactes contagiosos a 1,8.
Suposat això, les gràfiques fins al 15 de novembre:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent