ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 19 d'abril de 2020

CoronaVirus: Atenció al dia 24 d’abril!

Altra vegada havíem infravalorat el nombre de morts. Havíem pronosticat per aquests últims 3 dies menys morts dels oficials. La vegada passada vam treure la taxa constant de descompte de la taxa d’infecció, ja que vam suposar que les mesures higièniques tenien un sostre. També hem anat adequant la taxa de contactes efectius. Ens queda la taxa de letalitat. Aquesta vegada suposarem que la diferència prové de la taxa de letalitat: el virus ha entrat a les residències d’avis i entre els majors de 80 anys la taxa de letalitat se situa en el 14,8%, segons estudis recents. Aquestes taxes tant elevades han de compensar amb escreix les millores sanitàries. Traurem, doncs, també la taxa automàtica de descompte sobre la taxa de letalitat, farem proves, i la situarem en el 1,24%, estable.

La taula de les taxes seria:


La qüestió ara és veure els efectes de l’aixecament del confinament total. Es manifestarà els dies 24 , 25 , 26 d’abril. Ja vam dir que si els valors de la taxa de contactes efectius es col·locava en els valors del 19 de març, 0,035 per milió, anàvem a un nou rebrot que obligaria a un nou confinament total a principis de maig. Si se situa en el 0,030, trobem un escenari d’allargament de la pandèmia, sense rebrots, però de descens molt lent, amb morts diaris al voltant de 400 persones. Si el salt en morts el dia 24-25 és tornar al voltant de 500, l’escenari és el del rebrot. Si el salt en morts el dia 24-25 és situar-se al voltant de 400, l’escenari és la marxa lenta. Per sota de 400, és pandèmia controlada a finals de maig.
Heus aquí els gràfics per la marxa lenta:


És de fer notar que després d’una forta baixada del saldo net d’entrades i sortides hospitalàries, hi ha un repunt a l’alça al voltant del 23 d’abril. Els valors que veieu en el gràfic corresponen a les entrades-sortides de la malaltia de tots els casos, controlats o no. Les entrades-sortides hospitalàries seran, doncs, només una fracció d’aquest valors. Concretament pel dia 23 d’abril, el model prediu un plus d’entrades sobre les sortides de la malaltia de 5.200 persones.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent