ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 6 d'abril de 2020

CoronaVirus: Algunes qüestions polítiques referides al mode d’aixecament del confinament total.

Les últimes dades de mortalitat ens porten a revisar a la baixa els descensos de les taxes:

El descens de la taxa de mortalitat mesura els avenços en les mesures sanitàries.

El descens de la taxa d’infeccions mesura la força de les mesures higièniques.

El descens de la taxa de contactes efectius mesura la força del confinament.

La població total deriva del si/no confinament territorial.

Proposem mantenir la reducció automàtica constant, tant en la taxa de mortalitat com en la taxa d’infeccions en els seus valors anteriors.

En l’última proposta de valors per a les taxes, havíem previst la baixada en el nombre de morts pel 7 d’abril, segons les dades actuals s’ha produït el dia 4 d’abril. Aquesta baixada no pot ser efecte del confinament total, ja que han passat massa pocs dies, ni tampoc l’efecte de l’estat d’alarma, ja que han passat massa dies. Diria que ha estat l’efecte de la conscienciació de la població sobre la gravetat de la pandèmia, de manera que, a partir del 20 d’abril i dies successius, augmenta la intensitat del confinament personal.

He rebaixat la població infectada inicial l’1 de març a 4.950 persones (per la relació entre casos oficials i casos segons el model)

Acceptat això, la taula pel comportament de les taxes que provarem serà:
Haurem d’anar-ho seguint.
La pregunta és, què passara amb l’aixecament del confinament total?. Si acceptem els valors actuals del model-programa i variem la taxa de contactes efectius, ens diu el següent:
Si tornem als valors del dia 24 de març, és a dir, 0,025 contactes reals per milió de contactes possibles, es mantindria el descens d’infeccions i de mortalitat, per bé que hi hauria un creixement puntual, que permetria sortir de la pandèmia.
Però, escenari 2, si tornem als valors del dia 20 de març, és a dir, 0,035 contactes reals per milió de contactes possibles, veiem que progressivament augmenten les infeccions i els morts, i la pandèmia, a nivells molt inferiors, es va mantenint.


La situació reflectida per aquests últims gràfics, producte de l’escenari 2, és especialment preocupant, ja que representa un allargament de la pandèmia a marxa lenta, cosa que permetria mantenir algun tipus de versió de l’estat d’alarma amb control social i estat policíac, per poder gestionar alguna operació política tipus «pactes de la Moncloa» de salvament del Règim i destrucció de l’oposició al Règim.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent