ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Coronavirus: preparem-nos!

Avui farem un petit exercici amb el programa.

Teniu el programa aquí: la lògica del virus

Podeu consultar l’explicació completa del programa aquí: CoronaVirus: La lògica de la infecció

D’acord amb els estudis fets a la Xina respecte a Wuhan, acceptarem que la taxa de mortalitat de les persones infectades és del 1,4%. Vista l’experiència del que està passant aquest dies, considero que el nombre d’afectats oficials a l’Estat espanyol no és creïble. Consideraré que el nombre de morts sí que és fiable. Igualment consideraré que la taxa d’infecció per contacte se situa al voltant del 15%.

Introdueixo aquests valors en el programa: taxa de mortalitat 1,4%; taxa d’infecció 14,3%.

Amb aquest valors, a fi que el nombre de morts per el dia 20 de març siguin 1.044 (xifres oficials), cal que la taxa de contactes efectius se situï a 0.088 per milió de contactes infecciosos lògicament possibles. Aquesta taxa implica que a dia d’avui cada infectat de mitjana entra en contacte amb 1.98 no infectats. Si suposem que els infectats detectats no es relacionen amb ningú, això també ens indica el volum dels infectats no detectats i la insuficiència del confinament actual.

Fet això, després de 20 tics, que corresponen al 20 de març, tenim 1032 morts. Amb això el nombre d’infectats reals serien avui 73.693 i no els 20.000 de fons oficials.

Ara, amb aquests valors dels paràmetres, continuem fent córrer el programa. Quan arribem als 39 tics, és a dir, el dia 9 d’abril, assolim el pic de l’epidèmia (amb cents de mils d’infectats diaris), el dia que hi ha més infectats, i arribem als 283.032 morts acumulats. Cap al 30 d’abril l’epidèmia s’ha acabat: tothom que podia ser infectat ja s’ha infectat.

És de suposar que vista la dimensió que pot assolir el desastre, si es continua com actualment, en dies propers, per intentar reduir-lo, es veuran obligats a decretar el confinament total.

Prepareu-vos.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent