ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Coronavirus: previsions pel 20 de març

Teniu el programa aquí: la lògica del virus

Podeu consultar l’explicació completa del programa aquí: CoronaVirus: La lògica de la infecció

La previsió del programa pel 19 de març era de 17.538 afectats i 614 morts. Les dades oficials són 17.395 afectats i 803 morts.

NOVETATS DEL PROGRAMA:

He introduït en les barres lliscants de les taxes la possibilitat d’una xifra més.

He canviat el nom de la taxa de contactes per [taxaContactesEfectius] ja que la taxa fa referència als contactes efectius que es donen respecte a tots els contactes possibles entre els infectats i els no infectats – immunes.

Recordar que la [taxaInfeccio] fa referència a les infeccions que es donen respecte als contactes efectius entre infectats i no infectats – immunes, és a dir, la probabilitat d’infectar-se en contacte amb una persona malalta. Resulta clar que les mesures higièniques de prevenció fan que aquesta baixi.

He introduït un nou monitor [cada-infectat-contacta] , és a dir, amb quantes persones no infectades es relaciona cada persona infectada que és el quocient entre K-ContEfectius / K-pobAfectada. Ens indica la realitat del confinament, quina és la seva intensitat, o finalment si es fa o no es fa. Hauria de tendir a 0, actualment és de 1,64.

Per facilitar la utilització del programa he adequat els valors per defecte de les taxes de manera que els tics corresponen als dies del més de març, és a dir, 20 tics ens donen les dades oficials del 20 de març, i 25 del 25 de març.

En els valors per defecte he rebaixat la taxaInfeccio per adequar-la a les noves dades dels investigadors, cosa que comporta un increment de la taxaContactesEfectius a fi de donar els resultats apareguts.

Davant les últimes dades, he hagut d’augmentar la taxa de mortalitat al 4,5%. He hagut d’allargar el temps per recuperar-se a 11 dies a fi de quadrar les altes.

PREVISIÓ:

La previsió pel 20 de març és de 22.663 afectats i 1020 morts.

La previsió pel 21 de març és de 29.692 afectats i 1336 morts.

La previsió pel 22 de març és de 38.888 afectats i 1750 morts.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent