CEO 2019.1. Grups d’edat i independència

Quins factors sociodemogràfics expliquen el canvi de seqüència, menys oscil·lacions i estabilitat del «Sí», en les respostes a la pregunta del CEO «Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent». D’entrada, farem servir el bisturí i examinarem la resposta segons els grups d’edat:


Un fet destaca: per primera vegada en tot el temps del procés el «NO» no guanya en la franja dels «Mes de 64 anys»: hi ha un empat i això fa que el NO no guanyi a cap franja d’edat.
Per examinar-ne l’evolució al llarg del temps separarem el Sí del NO. Primer el Sí.
Percentatges de SÍ segons els grups d’edat:


El gràfic del SÍ corresponent:


A partir del 2017.3 (1_O) a tots els aplecs disminueixen les oscil·lacions i s’estabilitzen a l’alça. l’aplec «Mes de 64 anys» tendeix a confluir amb els altres aplecs, encara és el que dóna el valor de SÍ més baix, però a només 1,74 punts del que el precedeix.

Ara el NO.
Percentatges de NO segons els grups d’edat:


Ara el gràfic del NO corresponent:


Amb el NO, també a partir del 2017.3 (1_O), a tots els aplecs disminueixen les oscil·lacions i s’estabilitzen a la baixa. L’aplec «Mes de 64 anys» tendeix a confluir amb els altres aplecs, encara és el que dóna el valor de NO més alt, però només 0,72 punts per sobre del que el segueix i es situa ja per sota del 50%. Veurem si tot això es consolida en propers baròmetres. Si l’1O va ser decisiu per aquests canvis, segurament tot dependrà de saber mantenir i aprofundir el llegat de l’1O.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *