Encreuament dels eixos social i identitari

Anem ara a distribuir la població catalana en l’espai bidimensional construït a partir dels eixos identitari i social. Dividim cada eix en 5 valors i tenim 25 aplecs o caselles. A cada casella hi ha el valor en percentatge que aquesta representa sobre el total de la població:


La jugada guanyadora consisteix a ocupar la casella CtM-EsqM i des d’ella agafar les caselles més properes, que es troben a un pas en línia recta i que sumen el 47,04% de la població. Diria que aquesta és la jugada que intenta ara ERC.
Anem a veure, a continuació, el creixement/decreixement que presenten aquests aplecs:


Encara que, com hem vist, l’aplec CMxEM permet construir el bloc d’aplecs quantitativament més gran, és un aplec en disminució, 0,52 punts de disminució que representa un decreixement del -3,84%. El bloc tindrà doncs un centre dèbil. Per contra l’aplec CTxEM (només catalans d’esquerra moderada) és el més gran de tots els aplecs i el que presenta també el creixement absolut més gran, 0,896 punts que representa un creixement del 7,51%.  Però si agafem com a nucli d’un possible bloc aquesta última casella, apleguem només el 36,49%.

Un altre bloc important, aquest ja unionista, té com a nucli MgxCN (espanyolisme moderat de dreta moderada), podria arribar a aplegar el 38,99%, és l’intent de C’s. Queda el bloc a partir de la casella EspMxEsqM, que podria arribar a sumar el 41,09, és l’intent dels Comuns.

El PDCAT ho té pelut, construir un bloc a parit de la casella CtMxDrtM amb un centre de només el 6,57% sembla impossible. Observem també l’increment dels NS i el decrement de diversos aplecs de l’espanyolisme.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *