ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 16 d'agost de 2018

És allò que passa als seus germans de Síria o Palestina.

Ja hem parlat diverses vegades dels factors ideològics que poden portar a cometre atemptats com els del 17A. Vegeu El salafisme ara omple la seva ment. I també L’enemic és el salafisme.

Voldria puntualitzar una cosa:

«allò que els proporciona la identitat és la religió, pertanyen a la comunitat global, l’Islam, que aplega tots els creients per distants que es trobin en l’espai o diferents en el posicionament social.»

Quan per considerar si hi ha radicalització, només examinem la realitat local de l’individu (per exemple Ripoll i l’entorn d’estudi o feina dels implicats), des de la perspectiva de l’estat-nació, no entenen el marc mental del convers. El referent del salafista no és un estat-nació, sinó l’Islam, la comunitat de creients, és allò que passa als seus germans de Síria o Palestina allò que explica les seves decisions. La seva identitat no és nacional, sinó internacional: l’Islam. És allò que passa en aquests països el sòl sobre el qual s’aixeca el seu fanatisme. Sense entendre el que està passant a aquests països, la seva religió i el seu posicionament identitari estem donant pals de cec, serem fàcilment enganyats i incapaços de detectar la «radicalització islamista».



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent