CEO 2018.1, independència i posicionaments social i identitari

Agrupem els tres baròmetres del 2017 en un de sol que anomenem 2017.T. Farem les comparacions d’aquest 2017 total amb l’últim baròmetre 2018.1.

Anem a fer l’encreuament entre el posicionament social reduït i la pregunta sobre la independència, i igualment l’encreuament entre el posicionament identitari reduït i la pregunta sobre la independència:

La cosa més remarcable, que haurem de seguir en propers baròmetres, és que, tot i que el recolzament a la independència puja d’un 45,34% a un 48,02%, el percentatge de recolzament baixa, i molt, en tots aquells que es consideren espanyols, i puja, per tant, entre els que es consideren catalans. Estaríem assistint a una major polarització que no deriva del posicionament social.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *