ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 5 de març de 2014

L’Estat espanyol cada vegada més debilitat.

L’Estat que actua injustament és cada vegada més dèbil. ¿Si els catalans ens mantenim ferms i decidits a exercir el dret a decidir, serà capaç aquest Estat injust d’intervenir a Catalunya per prohibir la consulta?

Que l’oligarquia estigui guanyant la lluita de classes, Barcelona World i els alienígenes., no vol dir que els estats, i concretament l’Estat espanyol, estiguin en bona situació, més aviat tot el contrari. El triomf de l’oligarquia representa el parasitisme dels humans per part dels mercats, Els alienígenes dominen la Terra. Els mercats són enemics dels estats en la mesura que aquests representen una voluntat col·lectiva dels humans que podria frenar el seu poder. On triomfen els mercats assistim a l’espoli de les institucions públiques.

Les causes que porten a la Crisi de la segona Restauració borbònica no han fet més que aprofundir-se. El pes de les retallades s’ha traslladat a les autonomies accentuant la crisi del model territorial. La deslegitimització de les institucions de l’Estat, per la seva manipulació partidista, és creixent. L’economia no remunta.

Malgrat el que digui la Troika, econòmicament la situació a Espanya és molt delicada i la de l’Estat és de fallida: El deute públic és ja del 100% del PIB i no para de créixer; els interessos d’aquest deute, a pagar fonamentalment a bancs alemanys i francesos, pugen més que el creixement del PIB previst; la morositat que suporta la banca no para de créixer i arriba als 192.000 milions d’euros tot i el transvasaments dels actius més tòxics al banc dolent, i amb l’abraçada de l’ós de l’Estat amb la banca, tots dos estan a un pas del precipici; les exportacions no creixen com s’esperava; diguin el que diguin, si no hi ha creixement per sobre del 2%, hi ha destrucció de llocs de treball. La reforma laboral l’únic que aconsegueix és rebaixar salaris i augmentar la precarietat.

Que la prima de risc pugi o baixi no depèn directament de la situació econòmica, sinó del context internacional pel capital especulatiu (ara mateix aquests capitals retornen des dels països emergents).

Les previsions més realistes davant d’aquest panorama són de deflació per a la economia espanyola. I la deflació és una molt mala notícia econòmica.

¿Si els catalans ens mantenim ferms i decidits a exercir el dret a decidir, pot aquest Estat en fallida intervenir a Catalunya per prohibir la consulta?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent