A la brasa i al caliu

Joan Alcaraz

M’AJUNTO amb la gent del SÍ per…

Junts 1

Per múltiples raons. Ni que només fos per la de trencar amb un Estat on fan festa de valors culturals com el del Toro de la Vega -tot i que nosaltres també patim els nostres correbous- ja valdria la pena…

I per llibertat, dignitat, solidaritat, economia, justícia, utopia assenyada i no cal dir que internacionalisme… En poques paraules, perquè la nostra història s’iguali a la de molts altres pobles del món.

: l’hora, precisament, és ara!!

Junts logo

… perquè sóc independentista des de l’any 1976, i la independència, tal com va tot, ja em toca veure-la…

…perquè vull deixar de ser-ho, d’independentista, ben aviat.

…perquè Junts pel SÍ m’estalvien haver de triar entre Esquerra i Convergència, entre Mas i Junqueras.

…perquè en aquesta candidatura s’apleguen, d’una manera considerable, les diverses sensibilitats polítiques -sempre catalanistes- que m’han anat modelant des de ben jove: PSC Reagrupament (on vaig militar del 1974 al 1976), Front Nacional de Catalunya (1976-1979), Nacionalistes d’Esquerra (1979-1980), Convergència Democràtica (1995-2004), Esquerra Republicana (partit que he votat uns quants cops)

…perquè Solidaritat Catalana per la Independència -petita i avui extraparlamentària formació per la qual vaig emetre un vot arriscat, però valuós, el 2010- també ha decidit donar suport a Junts pel SÍ.

…perquè Raül Romeva, amb la seva naturalitat, bonhomia, progressisme i versemblança em transmet, per damunt de tot, bon rotllo.

…perquè Romeva era fins fa poc d’ICV, formació a la qual mai no m’hi he sentit pròxim però que ja sabeu que és hereva de l’històric PSUC, organització que als primers i mitjans anys 70 tenia una força considerable i a la qual m’honoro que m’haguessin  convidat a entrar-hi -sense més conseqüències.

Junts 2

…perquè a Junts hi conflueixen Lluís Llach https://youtu.be/kQhm3jNKPi0, Sílvia Bel, mossèn Ballarín, Carme Forcadell, Ada Parellada, Pep Guardiola, Muriel Casals, Germà Bel, Alfred Bosch, Ventura Pons, Gerard Quintana https://youtu.be/c4wpjWRRCiM, etc., etc.

…perquè també hi sóc jo mateix, com un dels més de 110.000 candidats de suport.

…perquè Artur Mas no s’amaga per a res com a núm. 4 de la llista, sinó que, ben al contrari, dóna la cara -en el sentit d’arriscar-se- més que mai.

…perquè, d’una manera raonable, Junts pel SÍ pot fer d’Oriol Junqueras un bon president del Parlament constituent.

…perquè Oriol Romeva esdevindrà, gràcies a la ciutadania, un formidable portaveu parlamentari.

…perquè aquesta llista, més enllà del passat, constitueix una garantia sòlida contra la corrupció -també la nacional– de cara al futur.

…perquè ha estat capaç de provocar, com en el cas d’Inés Arrimadas, que bellesa i bona educació no siguin gens sinònims.

…perquè ens ha fet adonar, com en el cas de Xavier Garcia Albiol, de la baixa qualitat d’alguns demòcrates.

CUP

…perquè la CUP s’adoni que, arribada l’hora decisiva, ha de contribuir a sumar energies… amb un efecte multiplicador.

…perquè Junts pel SÍ, amb la seva transversalitat, descol·loca tant als unionistes de dretes, com als federals que la ballen, com a les esquerres que sí que poden… però no.

…perquè cal que els danys col·laterals , poc o molt efectius, del vot de la por es compensin a l’alça amb nous vots indignats, o rebotats, o revoltats, o definitivament fastiguejats contra tanta manipulació, tanta mentida, tanta caspa

No sé si el de diumenge que ve és, exactament, “el vot de la meva vida”. Però que és, realment, molt important… !!

El TRIPARTIT que potser ens convé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.