A la brasa i al caliu

Joan Alcaraz

LEIA, dolça gateta

Tota la vida he estat  gatú, o felí, però no és fins fa poc que he pogut complir el meu anhel animalista. Des que els meus avis, a la casa inicial on vivíem, tenien gats -i tortugues- em ve aquesta dèria, ara feta realitat.

 

 

Un senyor de Tàrrega se la va trobar, presumptament abandonada -algun malànima?-, en un revolt de carretera, i se la va endur a la ciutat ponentina. Va donar avís mitjançant els entorns animalistes i la JÚLIA, oportunament, el va recollir. De manera que, per anar-la a buscar, vam viatjar un dissabte a la capital de l’Urgell.

 

 

LEIA li van posar -en record de Leia Organa, la princesa d’Star Wars– i LEIA es diu ara. O sigui que ja tenim -en significacions mamíferes ben diferents-, una LEIA i una LAIA, a més de la JÚLIA i, en versió alada, el periquito PETIT. No és poc…

 

 

 

Els gats tenen fama d’esquerps, però és evident que no ho són tots. Sí que tenen l’habilitat de saber, habitualment, anar per lliure. La gateta LEIA -li poso el diminutiu perquè encara és molt jove- és extremadament mimosa, i encara ho era més durant el seu allargat període de zel. Calia operar-la, doncs, i és el que vam fer. Un descans per a ella i també per a nosaltres.

 

 

Al pis de casa es comporta d’una manera serena i també sensible, o sigui com el que és, una  bèstia molt intel·ligent. La seva voluntat, el seu impuls, la porten habitualment a ser ben propera. I és que resulta, en definitiva, un animaló que dóna gust d’haver adoptat, amb l’afegit del xip i del que calgui. Es mereix, doncs, que s’estigui per ella, perquè la LEIA dóna molt… a canvi de ben poc. Tan sols, a més de carícies, un bon pinso i d’altres menjars per a felins, inclosa l’herba gatera

 

Tiada huraian foto disediakan.

 

En definitiva, és allò que se’n diu un amor d’animal…

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.