A la brasa i al caliu

Joan Alcaraz

ENSENYAR-NOS la felicitat

Sense categoria
Xesca ENSENYAT, a la seva suggestiva novel·la Villa Coppola, té una cita, tan extraordinària com corprenedora, sobre la felicitat. Ve molt a tomb en els nostres temps durs, que en demanen habitualment uns quants quilos…

Aquest estat plaent de l’esperit cal cercar-lo, i no sempre és fàcil. Però també se’l pot anar a trobar. Jo vaig aconseguir-ne una petita ració tot passejant-me per poc temps, en bona companyia, pel Port de Pollença -petita pàtria de l’enyorada autora- el proppasat 13 de maig.

“La felicitat dóna poder, és un mite que inspira un respecte supersticiós, un magnetisme que fa creure a qui la contempla que no pot intentar res contra ella. Qui s’atreveix a enfrontar-se amb algú que sembli tenir-la de part seva?”.

És una cita tan interessant, aquesta de na Xesca, que sembla que no es pugui correspondre gens amb els temps actuals, atacats per la prima de risc, com a mínim, o per totes les bankies que es fan i es desfan…

I tanmateix, de felicitat en necessitem molta, en volem sempre. I digueu-me tòpic si hi afegeixo el tan suat: I ara, més que mai”

Però hem d’assumir el repte de cercar-la, i també el de saber-ne trobar. Per a nosaltres, per als nostres i per a la resta de gent, sobretot si ens vol bé. 

Com us dic, en el marc de la recent trobada de blocaires a la Fundació ACA de Búger -tota ella feliç!-, també vaig aconseguir-ne un xic al port pollencí tot fent memòria dels itineraris literaris i de joventut d’XE. I en bona, molt bona companyia. ENSENYAR-NOS la felicitat… i també aprende a caçar-la.

  1. És legítim i necessari ser feliços, construir els lligams per fer-ho possible col·lectivament i individualment, obrir els ulls a les coses i les orelles a la música, la felicitat , com bé dius, s’aprèn a sentir, sense percaçar-la. Sí que és vera que vam ser feliços… Gràcies per ser-hi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.