A la brasa i al caliu

Joan Alcaraz

Els catalans encara no som andalusos

General

Catalunya i Andalusia juguen -encara- en dues divisions distintes. Ja voldria el bo de Blas Infante haver triomfat històricament, però l’Estat compost, si ho és una mica més, ho és gràcies a les nacions històricament no tan sotmeses a Castella. 

Ja s’ha votat, i amb una participació ben baixa, el nou Estatut d’Andalusia. Els partits catalans més democràtics creuen que aquest text fa evident l’estratègia del PP contra Catalunya, i és ben cert. 14 articles del nostre Estatut, amb idèntica redacció que el text andalús, han estat recorreguts pels populars davant el Tribunal Constitucional, i 28 amb redacció similar.

Contradiccions de la dreta espanyolista? Només aparentment, perquè aquesta dreta, ara com ara, té por, sobretot, del que es mou a Catalunya, al País Basc i qui sap si a Galícia, és a dir, a les nacions ibèriques històricament no tan sotmeses a Castella, Portugal a banda.

Ja voldria el bo de Blas Infante haver triomfat històricament, i jo que me n’alegraria. Tanmateix, si a algun lloc triomfa -esportivament o no- la Selecció Espanyola de Futbol és precisament a Sevilla. Andalusia no els fa cap por, i confio que Catalunya continuï produint-los, si més no, una certa inquietud. De moment juguem -encara- en dues divisions distintes. El futur? Tal com va tot, veurem…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.