A la brasa i al caliu

Joan Alcaraz

De tu a tu, ALFRED BOSCH

Sense categoria

Al començament, Alfred, creia que podria saltar-me la teva semblança diària a l’Avui, però no vas trigar a fer-se’m indispensable. Ara només desitjo que qui no gaudeix d’aquest diari -però porta inoculat el verí del gust per la lectura- pugui trobar els teus "De tu a tu" en un volum.

Sàpigues i escoltis que "De tu a tu", progressivament, s’ha convertit en una de les seccions que més segueixo de l’Avui (www.avui.cat). No sabria ja prescindir, Alfred Bosch, d’aquest teu familiar diàleg amb els personatges que tots coneixem. Tu saps tractar-los amb tanta habilitat com delicadesa, tot i que a voltes se t’escapa una certa mala llet de la qual no vols abusar, ja que el bon rotllo -servit amb vivacitat- sembla la teva marca de fàbrica. 

T’ho confesso: ara com ara, no he llegit cap de les teves obres, situades a mig camí entre la ficció, la història i la passió per Àfrica. No ho he fet, en primer lloc, perquè avui hi ha molta teca per llegir. I, també, perquè la meva addicció impenitent per la premsa escrita i creixent per Internet fa que els llibres, en els darrers temps, em costin massa de cruspir -sospito que no sóc l’únic.

Però potser hauré de ser més viu i procurar-me, per exemple, la teva novel·la sobre la història d’un comerciant de cafè a l’Europa del segle XVII (Les set aromes del món, Planeta, 2004). Tan addicte al bon cafè com sóc, pot ser una bona compensació a la necessitat que ara tinc, com a hipertens, de prendre’m massa descafeïnats -i sort que queda el te!

En fi, Alfred, que m’he acostumat a la teva companyia entre parada i parada de metro. Intento imitar-te amb un cert ofici, ja ho veus, com ara mateix o en les semblances "de tu a tu" que he fet al bloc amb dues senyores d’idees i actituds ben diferents, la Ségolène Royal i la Montserrat Nebrera.

Aquest respirar la pell del personatge però sense que se t’enganxi la ronya, si s’escau, és el que fóra bo que es convertís en volum. Al complet, o en una selecció adient. Potser ja hi has pensat, però, en tot cas, em sembla una bona idea. I segur que els teus editors deuen veure-ho igual que jo.

Que segueixis coent els teus èxits "a la brasa i al caliu", de tu a tu, Alfred Bosch!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.