De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

3 de desembre de 2014
0 comentaris

Nou (nou?) xampany a Vilajuïga.

A la seva obra “La vinya i el vi” (Quaderns de la Revista de Girona, núm. 141), Eduard Puig i Vayreda, al capítol sobre el xampany gironí, fa una breu referència de les caves Gelamà, de Vilajuïga. Ja al llunyà 1899 els seus vins eren guardonats al concurs de Figueres. Els anys 1916-17 va iniciar l’elaboració de vins escumosos fins a l’esclat de la guerra, el 1936. Sembla que posteriorment la producció va viure intermitències.

El celler Gelamà torna a ser una realitat magnífica, d’uns anys ençà. S’hi elaboren vins blancs, rosats i negres. Hi ha un negre, el Xirivilla (nom d’una de les finques) que és la pura concentració i corpulència. Ara estan a punt de treure un nou xampany, no pas un cava. Afirma l’ànima mater del celler, en Roger Rius, que li fa una especial il·lusió. En efecte, serà la primera tirada seriosa de vi espurnejant d’ençà dels temps convulsos que als seus avantpassats els va tocar viure.

En Roger és generós i ens el va deixar tastar. El té a punt de degollar. Passat Reis, a la venda. Poques ampolles, avisats estem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!