De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

1 d'agost de 2008
Sense categoria
4 comentaris

M’estreno !

Ne quid nimis, deien els clàssics llatins. De res, massa, sentenciava Josep Pla tot parlant de menjar sardines. No es pot fer abús de res i menys de la confiança de tots vostès.

Aquest bloc s’enceta ara mateix amb voluntat per part de l’autor –sobre tot-  de no fer-se pesat, de no fer-ne un gra massa, de no donar voltes indefinidament sobre les mateixes qüestions. Aquest quadern de notes voldrà ser un recull d’anotacions breus, moltes vegades instantànies. Es pretén que deixi un pòsit de vivències, reflexions, inquietuds, estats d’ànim, circumstàncies personals, socials i familiars de qui tot just avui en comença la redacció. Veig a venir que la majoria de les vegades el bloc serà una mena d’speak corner, un empostissat virtual que permetrà explicar alguna cosa a qui vulgui escoltar-la.  En d’altres ocasions, aquesta eina farà la funció d’ampolla de vidre amb missatge a dins que un nàufrag llença a la mar oberta. M’agradaria que de tot plegat n’anés sortint alguna cosa com aquella secció antològica del TBO : “De todo un poco”.

 

La decisió d’obrir aquest bloc ha estat mastegada amb calma durant mesos, pensada,  analitzada i madurada fins que no he arribat a cap conclusió. Com que la millor manera d’evitar les temptacions és deixar-s’hi caure… Endavant les atxes !

 

Una idea inicial pel títol era “Seré breu”, com a declaració formal d’intencions. Però aquesta és exactament la denominació de la pàgina de Quim Monzó al Magazine dominical de La Vanguardia. Com que hauria estat una imprudència imperdonable per part meva cometre una lleugeresa així , De res, massa, doncs …

 

 

  1. Deixar-se capbussar en aquest bloc, fa goig. Avui, en mitg de tanta mediocritat, crisis de valors, “ juntaparaules”, etc.  llegir sobre Pla, Espriu, Foix, Segarra, Shakespeare, música, pintura, cultura i aquelles petites coses de la vida, es molt gratificant. Vinent d’ un professional de la ploma i el verb, encara més.

    Moltes felicitats.

    Sort i alè.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!