De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

9 de setembre de 2019
0 comentaris

L’exemple italià

S’aconseguirà formar govern a Madrid? Estem a les portes de noves eleccions, aquí i allà? L’actualitat política no pinta gens bé i la ciutadania cada vegada està més embafada d’inestabilitat a la península.

Ha arribat l’hora de prendre patró dels italians, peninsulars i temperamentals com nosaltres i que han reformat el seu govern recentment. A l’hora de nomenar ministres han adoptat un criteri insòlit, que també podríem fer servir aquí, buscant l’eficiència política dels titulars de cada cartera. Han determinat els càrrecs en funció dels cognoms. Fixin-s’hi: Ministre de Justícia: Alfonso Bonafede. Ministre de Salut: Roberto Speranza. Ministre de Medi Ambient i de tutela del Territori i del Mar: Sergio Costa. Ministre de Defensa: Lorenzo Guerrini. El ministeri de Joventut i Esports queda a càrrec de Vincenzo Spadafora, sens dubte un bon cognom per a un esgrimidor. I a Itàlia existeix un ministeri del Sud: el dirigeix Giuseppe Provenzano, cognom d’innegable ressonància corleonesca.

Si la irrupció dels aptònims als Consells de Ministres ha de ser la solució per al bon govern, benvinguda i beneïda sia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!