De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

17 de desembre de 2015
0 comentaris

Xammar a Girona.

Ara farà un any vaig quedar amb un pam de nas en no poder visitar l’exposició sobre Eugeni Xammar al Palau Robert de Barcelona. Se’m va escapar per pocs dies i em va saber greu, però els de comarques patim aquestes limitacions.
És una exposició itinerant i ara la podem veure a Girona (i més tard a Palafrugell) amb gran satisfacció. Aquesta tarda hi he anat però m’he limitat a treure-hi el cap. Hi ha tant material per llegir amb calma i un video per mirar amb atenció que he decidit destinar-hi el temps que mereix sense cap mena de pressa.
Fa anys que venero la figura d’Eugeni Xammar i m’interesso pel periodisme de la seva època. Pels que no el coneguin, aquesta és la gran ocasió de descobrir-lo, com a apèndix d’aquell Any Xammar que es va celebrar el 2014. Jo en faré festa major, però no les tinc totes a l’hora de pensar si hi haurà una gran resposta ciutadana, proporcional als esforços institucionals per acostar aquesta figura a la població.
Diu la premsa local que a l’acte d’inauguració hi va anar l’alcalde, el comissari, una regidora i una trentena de persones. Avui hi entrava un noi quan he marxat jo. Em sembla que amb el guarda de seguretat ens farem amics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!