De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

23 de gener de 2011
Sense categoria
4 comentaris

190è joc literari de Tens un racó dalt del món.

Un mes més, Jesús Tibau ens convoca a participar al seu joc literari creatiu. En aquesta ocasió es tracta d’escriure, sense límits amunt o avall, sobre la imatge proposada. Visiteu el seu blog i participeu-hi. Aquí teniu l’enllaç. I si voleu llegir la participació des d’aquest bloc, feu clic  “Vull llegir la resta de l’article”.

Un estudi publicat per la Cambra de Comerç, patrocinat per institucions financeres d’alta volada i avalat per les principals escoles de negocis del país acaba de posar de manifest un efecte imprevist entre els comerços víctimes de la crisi. Es calcula que de l’ordre d’un trenta-set per cent de les botigues obertes en època de vaques grasses han acabat tancant a causa dels resultats escanyolits, les pèrdues acumulades o la impossibilitat de fer front a la càrrega financera. Als efectes adversos que la decisió d’abaixar la persiana porta aparellats, se n’hi afegeix un de nou, impensable fa uns anys, durant l’època de vaques grasses. En aquells temps tot eren cents i milers i qualsevol botiga de betes i fils es veia amb cor d’estacar els gossos amb llonganisses.

 

Ai las, les vaques flaques arribaren i aquell simpàtic cadell lligat amb llonganisses al taulell de la botiga ha vist com els amos liquidaven les existències a preu de saldo, el drapaire venia a recollir el mobiliari comercial i els vidres de l’aparador s’omplien de cartells de “local en venda” retolats en fluorescent. Es calcula que a l’interior d’un alt percentatge de locals comercials de la ciutat, ara buits, s’hi troba un gos –com el de la foto- que ha sobreviscut fins avui a base de la ingesta de llonganisses, que no sap donar raó del parador dels seus antics amos i que es fa creus que –generalment- el gremi de l’economia només sàpiga explicar els fets a toro passat.

 

 

  1. Sí senyor, un estudi rigorós i documentat. Caldria ara una operació de rescat bancari, que si més no, donaria oxigen a la indústria salsitxera del país.

  2. ni m’hi havia fixat, Corleone.
    Quina pena quan l’he vist! Paraula.
    Com sempre, cumplidor, com Déu mana. Ara em refereixo a tu, no al gos que també ho és.
    M’has tocat la fibra amb quest escrit… 

  3. Sempre tant fi.  Et queixes que no tens inventiva però en aquest cas et trobo moooolt encertat. Ja sé que devegades no et segueixo (entenc), però he de dir que en aquest realment m’has impressionat
    Segueix així i ànim en la vida viatgera en què estàs inmers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!