De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

27 d'abril de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Premis literaris Sant Jordi, a Sarrià de Ter.

Dissabte al matí, en el transcurs d’un acte composat per un esmorzar de lletres i la posterior actuació de la violoncelista Helena Tikhmanovich als jardins de l’Hotel Nord Gironí, va tenir lloc el lliurament de guardons de la 29ª. edició dels Premis Literaris Sant Jordi de Sarrià de Ter. Hi van assisitir els guanyadors de les tres categories convocades, mentre que el dia anterior, a la tarda, s’havia dut a terme el lliurament dels premis en categoria infantil en una festa celebrada al CEIP Montserrat.

En la modalitat d’haikús va resultar vencedor el senyor Francesc Orenes i Navarro, de Sant Julià de Vilatorta, Doctor en Belles Arts i professor universitari jubilat. Estudiós dels exlibris, d’ençà que va deixar la docència es dedica a activitats plaents : la jardinera, la creació artística i la poesia. Els cinc haikús presentats sota el títol Des de casa estant són de cànon mètric perfecte, d’aquells de compta síl·labes amb els dits. Són producte de l’observació de la natura i el firmament i, diàfans i minimalistes, ofereixen placidesa i serenor.

En l’apartat de poesia, el guanyador va ser Albert García Elena, de Barcelona, un autor de llarga trajectòria en el món dels concursos literaris. Des de fa un parell d’anys, Albert García es dedica a la poesia, bàsicament, i al conreu de la complexa i minuciosa tècnica del microconte. El poemari premiat, Control de mot, recull diverses composicions amarades de sentiment i una certa melancolia –segons definició de l’autor-, que hem trobat no exempta de pinzellades tecnològiques i ironia.

 Finalment, en la modalitat de narrativa el premi d’enguany se’n va cap a la comarca de La Safor. El guanyador Santiago Díaz i Cano, professor i home de ciències, és un altre habitual de la concursística, dedicat bàsicament a la narració. L’obra guanyadora es titula L’olor de la mort, i està escrita amb accent del sud. És un relat de mitja distància, de bon llegir, àgil, i ens parla d’unes relacions familars espesses que el poden encabir en el terrreny de la literatura negra o el psico thriler.

Els premis literaris Sant Jordi estan instituïts per l’Ajuntament de Sarrià de Ter. Foren creats l’any 1980 i l’any vinent se’n celebrarà l’edició número 30. En aquesta edició el jurat ha estat compost per Víctor Gonzàlez, professor de l’IES Narcís Xifra; per Gerard Bagué, narrador i periodista; i per Josep Maria Fonalleras, narrador i columnista de premsa.

Vull donar novament les gràcies a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, especialment a la regidoria de cultura, per haver confiat en la meva persona en haver-me fet l’encàrrec de la conducció de l’acte de dissabte. Jo vaig fent : com que no vaig ser beneficiari de cap pluja d’ous o de tomates, ja em dono per satisfet del resultat.

 Arxiu adjunt : foto de grup dels guanyadors, cortesia de Roger Casero.

Podeu llegir altres notes publicades sobre l’acte als enllaços que afegeixo a continuació :

http://avilasimon.blogspot.com/2009/04/els-premis-literaris-sant-jordi-un.html

 

http://rogercasero.blogspot.com/2009/04/despres-dels-premis-st-jordi-de-sarria.html

 

http://www.sarriadeter.com/content/view/571/48/

 

http://rsarria.blogspot.com/2009/04/sarria-de-ter-lliure-els-premis.html

 

 http://alcaldesarriadeter.blogspot.com/2009/04/una-setmana-de-sant-jordi.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!