Josep M. Cervelló

llibreta de camp

31 de març de 2011
General
0 comentaris

Un any de ciutat amb cinemes

Sant Boi va estar molts anys sense cap sala de cinema. Això afectava l’oferta cultural de la ciutat i el lleure familiar i dels adolescents i joves que havien de marxar a poblacions veïnes. Mentrestant es feien propostes fantasioses i grandiloqüents com “la Ciutat del Cinema”, on hi hauria de tot excepte una simple sala per veure pel.lícules.

Esquerra, en solitari, va defensar l’obertura de cinemes dins la ciutat en els programes electorals fins que, amb la nostra entrada al goven municipal es va incorporar aquesta reivindicació al Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2007-2011. Ara fa justament un any de la seva inauguració i els fets demostren que teniem raó en ser tossuts i que la ciutadania ha respost més enllà de les expectatives que havia fet la mateixa empresa concessionària. Les xifres del primer any són eloqüents: 5 sales de cinema amb 559 butaques, 140 pel·lícules estrenades i 71.721 entrades venudes (del 26 de març de 2010 al 20 de març de 2011) amb una mitjana de 6.100 entrades al mes.

Queden encara molts reptes: una presència més regular de versions originals, de pel·lícules doblades o subtitulades en català, augmentar l’oferta per a grups específics entre setmana, realització d’algun festival de cinema temàtic, una programació també pensada com a oferta educativa per a escoles i instituts, etc. Per a poder-nos-ho plantejar necessitàvem uns cinemes estables i sostenibles comercialment i les dades d’aquest primer any confirmen que anem pel bon camí i que podem anar a més.

Les sales de cinema, juntament amb les actuacions urbanístiques al seu voltant (carrer jaume I, plaça Gaietà Mestres) ajuden al comerç local, a la restauració, prioritzen el vianant i donen vida als carrers i, per tant, fan la ciutat a la mida de les persones. És a coses com aquestes que ens referim des d’Esquerra, quan parlem d’un Sant Boi amb bona cara.

*Acompanya la nota una imatge de la roda de premsa que vam fer en Joan Puigcercós i jo mateix, ara fa un any, el dia que s’inauguraven els cinemes.

Sant Boi, altre cop l’11 de setembre
10.09.2010 | 8.53
A General
Seran capaços?
07.01.2008 | 2.26
A General
Premi Joan Sardà
13.09.2007 | 9.39
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.