27000 arbres

La ventada extraordinària que hem patit a Sant Boi ha tingut efectes molt importants a la nostra massa forestal. La caiguda d’arbres, arrencats d’arrel o el trencament de troncs i de capçades ha deixat un espectacle dessolador al bosc. Els treballs d’obertura dels camins, la retirada dels arbres inestables i l’evacuació de totes les restes vegetals els vam començar immediatament, però les zones afectades són moltes i disperses, motiu pel qual es van tancar tots els camins forestals i s’ha prohibit l’accés de persones al bosc pel perill que comporta.

El càlcul  inicial és de 60 hectàrees afectades, amb una massa arbòrea d’uns 90.000 arbres, dels quals el 30%, uns 27000, han  estat abatuts o trencats.
Fa algun temps que li estem donant voltes a un pla de gestió i millora forestal a Sant Boi, els fets ens porten a accelerar els treballs, especialment pel que fa la neteja del bosc, susbtitució d’espècies arbòries, ús de la biomassa com a combustible alternatiu, augment de la biodiversitat, recuperació del paisatge agrari de muntanya, manteniment de tallafocs i  franges de protecció contra incendis, etc. El bosc com a part de l’entorn natural que ens identifica, la preservació del qual hem considerat un dels eixos estratègics de la ciutat, necessita una visió integral;  el progressiu augment de la superfície pública a les nostres muntanyes i els convenis de custòdia del territori en espais privats han d’afavorir aquest plantejament que ja no té espera.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *