Josep M. Cervelló

llibreta de camp

2 de febrer de 2009
Sense categoria
4 comentaris

27000 arbres

La ventada extraordinària que hem patit a Sant Boi ha tingut efectes molt importants a la nostra massa forestal. La caiguda d’arbres, arrencats d’arrel o el trencament de troncs i de capçades ha deixat un espectacle dessolador al bosc. Els treballs d’obertura dels camins, la retirada dels arbres inestables i l’evacuació de totes les restes vegetals els vam començar immediatament, però les zones afectades són moltes i disperses, motiu pel qual es van tancar tots els camins forestals i s’ha prohibit l’accés de persones al bosc pel perill que comporta.

El càlcul  inicial és de 60 hectàrees afectades, amb una massa arbòrea d’uns 90.000 arbres, dels quals el 30%, uns 27000, han  estat abatuts o trencats.
Fa algun temps que li estem donant voltes a un pla de gestió i millora forestal a Sant Boi, els fets ens porten a accelerar els treballs, especialment pel que fa la neteja del bosc, susbtitució d’espècies arbòries, ús de la biomassa com a combustible alternatiu, augment de la biodiversitat, recuperació del paisatge agrari de muntanya, manteniment de tallafocs i  franges de protecció contra incendis, etc. El bosc com a part de l’entorn natural que ens identifica, la preservació del qual hem considerat un dels eixos estratègics de la ciutat, necessita una visió integral;  el progressiu augment de la superfície pública a les nostres muntanyes i els convenis de custòdia del territori en espais privats han d’afavorir aquest plantejament que ja no té espera.

L’equilibri de l’iceberg
13.05.2008 | 6.39
A Sense categoria
7 de novembre, la lluita per a la reunificació
09.11.2009 | 7.44
A Sense categoria
Catalonia, vae victis!
18.09.2014 | 10.59

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Desde luego nadie recordará esta legislatura por lo que hace al medio ambiente en Sant Boi. Está pasando sin pena ni glória, inaugurando obras heredadas y proyectando ninguna. Eso sí, palabrería, mucha. Y aunque el vendaval no es culpa de nadie, sí lo es que, cuando acabe el mandato, haya menos masa forestal y en peor estado que 4 años antes. Si así sucede, como todo apunta, la sensación general será de un cuatrienio perdido, un fracaso monumental, y  un suspenso en toda regla.
    A ver si va a tener razón Puigcercós cuando dice:
    ” a Esquerra hi sobren ganduls, trepes i friquis”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.