Des del meu criteri

BLOC D'OPINIÓ DE JOSEP MARIA CASTELLS (BALAGUER)

21 d'abril de 2013
0 comentaris

Editorial de dilluns dia 22 d’Abril

L’equilibri demogràfic és possible

Mediamarkt, una tenda jove i innovadora en el món de les tecnologies va obrir el seu supermercat a Lleida fa un temps. I està tenint bastant èxit. La gent vol estar a la última ni que l’economia no sigui la mateixa d’abans, i classes populars aposten per la tecnología. Sinó fixeu-vos amb l’acceleració del mercat dels smartphones, a nivell estatal.

Aquest cop, Lleida, comptarà amb un nou centre comercial, el qual s’ubicarà al costat de l’hospital Arnau de Vilanova i vendrà productes, articles i materials destinats al bricolatge i la construcció (eines, electricitat, decoració, sanitari, ferreteria, ceràmica, fusta).

 Aquest establiment de la cadena francesa Brico Depôt serà el tercer que obre a Catalunya i el 22è que tindrà a Espanya.

Amb aquest nou reforç en el camp del bricolatge, sembla ser que l’empresariat s’ha fixat en Lleida, una notícia bona pels qui estem vivint a Lleida i rodalies , el seu gerent afirmava que “Des del principi es va creure que era important implantar-se a la ciutat de Lleida per tot el potencial que té”. 

Cal destacar que un establiment d’aquest tipus reforça l’oferta comercial de Lleida i la seva àrea d’influència en el sector de les mitjanes i grans superfícies, en aquest cas del bricolatge.

No obstant això és una noticia una mica envejada per les altres capitals de les comarques de Ponent. Cert que Lleida és capital, però des del meu criteri la resta de capitals també haurien de fomentar el potencial i promocionar-lo a fi de poder instal·lar a ciutats com Balaguer o Tàrrega, per exemple.

La capitalitat de Lleida és indubtable. I que està fent mal al comerç local de Balaguer és obvi.

No obstant, els Ajuntaments d’altres comarques,com ara l’Urgell o La Noguera, afirmen, ja haver establert certs contactes amb l’empresariat d’arreu, però possiblement, em sembla a mi, pels empresaris. instal·lar-se a Balaguer no és una inversió tant llaminera com instal·lar-se a la capital del Segrià (Lleida) i possiblement en aquestes comarques no hi veuen  les potencialitats de Lleida, inclús pot ser per ells una inversió arriscada.

Però per la ciutat de Balaguer, seria una injecció molt forta de moral, i esperança, pels ciutadans que busquen feina a la seva ciutat.

Cal recordar,que Balaguer ja va tenir una gran empresa: INPACSA, i després del seu tancament, la ciutat no ha aixecat el cap (pel que fa a l’economia)

Tantmateix , cal confiar i recordar a la Generalitat que es podria començar a legislar i fer noves lleis, per a que capitals de les terres de Ponent poguessin tenir al costat la Generalitat , per una posible reestructuració de la demografía catalana, i el repartiment equitatiu d’empreses per zones i no per població, a fi d’equilibrar el nostre país, que per mi això seria un dels reptes més ambiciosos, en el cas de produir-se una actuació de l’institució pertinent.  


JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE

Col·laborador periodístic al Diari Bon Dia (Grup Segre)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!