marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

12 d'agost de 2022
0 comentaris

VISIT EL MOLINAR “DESPECHÁ”

La cantant i actriu Rosalía (Rosalia Vila i Tobella) va gravar al Portitxol del Molinar el videoclip de la seva cançó “Despechá” i a l’hora d’escriure aquesta nota ja tenia 8.318.724 visites, poca broma perquè fa molts poc dies que està disponible. En paral·lel a l’edició exitosa d’aquest treball, la seva localització va córrer com la pólvora i han estat incomptables els mitjans de comunicació de tot el planeta que s’han fet ressò del Portitxol, del Molinar i de Mallorca. Fins i tot ha entrat a debat i a l’engròs si el Portitxol era el Portixol.

La promoció que en poquíssims dies ha fet Rosalia del Molinar i de Mallorca a nivell mundial ha estat molt més que espectacular. No em consta que ni l’Ajuntament de Palma, ni el Consell de Mallorca, ni el Govern de les Illes Balears hagin destinat cap dobler públic per a la realització d’aquest videoclip. Crec que no i si és que sí no deu arribar, ni prop fer-hi!, al milió i mig d’euros que aquestes tres institucions públiques han pagat al RCD Mallorca, una entitat privada, perquè l’estadi públic de Son Moix es digui ridículament “Visit Mallorca estadi” i que aquesta marca absurda aparegui en els seus actes promocionals.

Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, ens agradi o no, es promocionen totes soles i, a més, en excés, per mi; no cal invertir-hi cap euro i molt menys públic. El que han de fer les administracions públiques, és treballar de debò perquè aquestes illes fantàstiques deixin de viure exclusivament de la milionada de persones que hi passen, només, i engeguin projectes ben parits per fomentar el sector primari i que els milers i milers d’hotels ofereixin productes de la terra als seus clients, per exemple, i crear noves fonts de riquesa compartida respectuoses amb el medi ambient i amb la gent que vivim i patim les illes balears i pitiüses.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.