marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 de novembre de 2013
0 comentaris

SUPORTS A LA CURSA SOLIDÀRIA ?MOU-TE PER L’EDUCACIÓ?, IMPULSADA PER L’OCB

Els i les esportistes Mavi Garcia, Cati Lladó, Manuel Blanco, Miquel Amengual, Marc Cornet i Miquel Salamanca, han donat suport a la Cursa “Mou-te per l’educació” que s’ha organitzat per aquest diumenge dia 24, afegint-se a d’altres corredors que ja ho han fet aquests dies, com és el cas del l’olímpic felanitxer Toni Peña.

El passat divendres, aprofitant l’acte de presentació del llibre “Corrent cap a Bikila”, del periodista Marc Cornet, diferents personalitats del món de l’atletisme donaren suport a la cursa de diumenge vinent. Na Mavi Garcia és, actualment, la dona més ràpida de Balears en mitja distància; na Cati Lladó forma part de la selecció Balear de curses per muntanya i enguany ha guanyat la primera edició de la Marató Muntanyes d’Artà 2013; Manuel Blanco ha estat entrenador, entre molts d’altres, dels campions Mateu Cañellas i Toni Peña; En Miquel J. Amengual és atleta de muntanya i entrenador del club d’atletisme Pollença (va ser president del club) i ara és també jutge de carreres per muntanya; en Marc Cornet i en Miquel Salamanca són periodistes i aficionats també a les curses.
     “MOU-TE PER L’EDUCACIÓ” és una cursa solidària, impulsada per l’Obra Cultural Balear, que es durà a terme el diumenge 24 de novembre, a partir de les 11 hores. Els i les atletes que siguin al punt de sortida (i que s’hagin inscrit prèviament a www.elitechip.net) al costat de l’Auditori de Manacor (Pl. Molí d’en Beió), podran participar a la cursa de 10 km, pels voltants de Manacor, cronometrada i controlada per Elitechip. Així mateix, tothom que vulgui donar suport a la iniciativa, podrà gaudir d’una caminada-passejada de quasi 4 km, que recorrerà els carrers de la ciutat.
     El preu de la cursa atlètica és de 10 euros i la caminada té un cost simbòlic de 5 €, i tots els doblers recaptats aniran destinats a la caixa de resistència. A més, les primeres 700 inscripcions rebran una bossa de regal que es recollirà junt amb el dorsal. La cursa serà puntuable per a la Lliga EliteChip.
     Des de l’Obra Cultural Balear s’ha decidit impulsar aquesta iniciativa esportiva, “MOU-TE PER L’EDUCACIÓ”, per tal de mantenir el suport als docents que des de fa dos mesos defensen una educació de qualitat i exigeixen al Govern assentiment comú entre totes les parts que conformen el món educatiu del nostre país: Universitat, estudiants, professorat, pares i mares, equips directius, inspecció educativa… Una educació que defensi la llengua i la cultura pròpia, i que no l’arraconi, i que impulsi el coneixement de llengües estrangeres, però sense la imposició d’un decret TIL que ha estat rebutjat per tots els experts que coneixen de primera mà la realitat educativa de les Illes Balears.
      L’OCB mantindrà el suport a les justes reivindicacions dels docents, avalades, entre d’altres fets, per la Marea Verda que va cobrir els carrers de Palma, Maó, Eivissa i Sant Francesc de Formentera el passat 29 de setembre, amb més de 100.000 persones al carrer per demanar una educació de qualitat, sense imposicions, i amb la llengua catalana com a vehicular, així com la retirada de la llei de símbols i de la llei de “convivència”. Un acte multitudinari que desbordà totes les previsions i que mostra el complet suport als professionals de l’educació. Des de l’entitat es vol deixar constància del suport i admiració, i encoratjar-los a continuar defensant el futur de la nostra societat que avui s’asseu a les aules.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.